DE BAND

BalkanLab bestaat uit zes enthousiaste muzikanten met een achtergrond in de wereldmuziek. Daarbij delen ze een speciale liefde voor (gipsy) muziek uit de Balkan met de zo opzwepende ritmes en maatsoorten, maar dat is zeker niet het enige gebied waar hun hart naar uitgaat. Op het repertoire staan ook Sefardische liederen (van de Joden uit Spanje en Portugal), Roemeense muziek, Latijns-Amerikaans en de Oriëntaalse klanken van het Midden-Oosten.

Natuurlijk doen we met al die muziekstijlen wel ons eigen ding, want uiteindelijk zijn en blijven we toch Hollanders. En ook dat mag je horen in sound!

 

SEXTET EN TRIO

Als we in volle bezetting spelen, staan er zes man/vrouw opgesteld. Zang. Viool. Accordeon. Gitaar/tamboura. Bas/klarinet en slagwerk.

Daarnaast hebben we een trio: zang, viool en accordeon. Een mooie bezetting voor bijvoorbeeld intieme huiskamerconcerten. Dat klinkt anders, maar net zo mooi.

 

BALKANLAB-PLUS

Meer dan zes. Ook dat komt voor. Want soms nodigen we gastspelers uit. Dat zijn altijd top-muzikanten in hun genre. Zo hebben onze drie maestro's bijvoorbeeld meegespeeld tijdens onze jubileumconcerten. En ook tijdens een aantal concerten die daarna volgden. Als we een kans zien, dan grijpen we die! Het zijn de krenten in de pap, die je ook als luisteraar niet wilt missen!