MATINEECONCERT:

VAN MEXICO TOT DE MEDINA

Special guest: MIŠO PETROVIĆ

 

WERELDDANSBAL MET BALKANLAB!

 

Wanneer:

     Zaterdag 20 juni 2020

Aanvang concert:

     14:15 uur

Aanvang werelddansbal:

     20:45 uur

Locatie:

     Fetivalterrein De Tuinen Van Frederiksoord

     Majoor van Swietenlaan 1,

     8382 CE Frederiksoord

Tickets:

     Ticket voor festival geeft toegang tot het concert en het bal.

 

Van Mexico tot de Medina.
Of je nou Mexico-Stad neemt of Mostar, Marsa Alam of gewoon Mokum: waar je ook kijkt, mensen zingen om feest te vieren, om te treuren en te troosten. Liederen over de schoonheid van het land, de moed van helden, of de pijn van de liefde. Het zijn de eeuwige thema's. En hoewel de liefde in Libanon heel anders klinkt dan in Mostar of Mexico, zijn er toch ook grote muzikale overeenkomsten.

'Van Mexico tot de Medina' voert u in alle toonaarden langs het leven en de emoties van alledag.

 

Mišo Petrović

Mišo is muzikant in hart en nieren. Als gitarist van de Mostar Sevdah Reunion heeft hij intensief samengewerkt met de grootheden zoals Šaban Bajramović en Ljiljana Buttler. Hij is niet alleen virtuoos op zijn instrument, hij heeft ook een schat aan kennis en ervaring in huis als het gaat om muziek uit de Balkan, en in het bijzonder de Sevdah (het Boscnische levenslied).

Die kennis en ervaring deelt hij graag met andere muzikanten. Zo is BalkanLab in 2013 ontstaan uit een masterclass van Mišo, tijdens het Venster Op Het Oosten. Hij was onze eerste Maestro. En als de gelegenheid zich voordoet, speelt hij met ons mee, als Guest of Honor, uiteraard.
Tijdens Drenthe on the move staan Mišo Petrović en BalkanLab samen op één podium; dat staat garant staat voor veel energie, zowel op het podium als in de zaal, en voor heel veel mooie muziek.