GEDREVEN MUZIKANTEN

De vaste kern van BalkanLab bestaat uit zes zeer gedreven muzikanten. Allemaal hebben ze hun eigen achtergrond in de muziek, variërend van een symfonieorkest tot een Roma-feestband, en van een Gregoriaans kerkkoor tot een Grieks dansorkest. Juist deze diversiteit maakt BalkanLab tot een groep waarbij alles mogelijk is, en je ook van alles kunt verwachten!

MAJA KUIJPER

De zangeres van BalkanLab. Verzorgt ook de zakelijke contacten en boekingen.

Maja is al haar hele leven verslingerd aan wereldmuziek, en met name de Gipsy-muziek uit de Balkan, jaren '60.

Maar ze zingt ook graag evergreens uit de Amerikaanse jazz, Jiddische en Sefardische liederen.

Maja zingt ook in het BalkanLab Trio.

AISHA HARMSEN

Waar zouden we zijn zonder de accordeon van Aisha... Veelzijdig als ze is, speelt ze in een balorkest, begeleidt ze een demonstratiegroep voor werelddans, en maakt ze deel uit van BalkanLab. Aisha kreeg de wereldmuziek van huis uit met de paplepel ingegoten. Vooral de harmonisch complexe Roemeense muziek heeft haar hart gestolen.

Aisha speelt ook in het BalkanLab Trio.

OKKE ALKEMA

Velen kennen Okke als klarinettist. Maar binnen BalkanLab heeft hij vanaf dag één de basgitaar ter hand genomen. En dat gaat hem prima af! Als groot liefhebber van de Griekse muziek bekwaamt hij zich nu op de bouzouki!

Okke speelt verder in een trio voor klezmer en jazz, en in een trio dat danslessen begeleidt.

HANS LUIJCX

Viool en zang. Na een klassieke opleiding verruilde Hans als snel Bach voor de Balkan. Hij is wereldreiziger in volksmuziek, met een grote liefde voor onregelmatige maatsoorten en improviseren. Dat begon met Macedonische muziek. Maar ook in de Klezmer en Jiddische muziek heeft hij zijn sporen verdiend.

Hans speelt ook in het BalkanLab Trio.

JOEP VAN BUCHEM

Hij voelt zich thuis de Gregoriaanse muziek. Hij kent de weg in de wereld van de klassieke muziek. Maar hij rockt ook als een dolle, als-ie de kans krijgt. En de wereldmuziek past ook helemaal bij hem. Weinig mensen zijn muzikaal zo breed ontwikkeld als Joep. Daarom zijn we zo blij met hem! Met z'n gitaar. Zijn zangstem. Zijn arrangementen. En natuurlijk zijn hele persoon.

RENÉ GOSSE

Hij kreeg de Balkan- en Roma-muziek met de paplepel ingegoten. En hij kan zich ook geen leven voorstellen zonder die muziek en zonder zijn tapan, darabuka, snaredrum en percussie-instrumenten. René is de ritmische 'rots in de branding' van BalkanLab.

Daarnaast is hij slagwerker bij Sultan en bij Raromski.