Concerten

Tijdens concerten brengt BalkanLab een mix van (wereld)muziekstijlen. Hoe die mix eruit ziet? Dat hangt af van de gelegenheid, van de ruimte waar we spelen en van de vraag van de opdrachtgever. Zelfs de samenstelling van de band kan variëren: standaard komen we met de hele club (6 muzikanten) maar we treden ook op met een trio (Maja, Aisha en Hans).

Op het programma staan in elk geval songs om stil naar te luisteren én nummers waarbij je haast vanzelf gaat dansen (wat natuurlijk helemaal prima is!). BalkanLab zoekt altijd contact met het publiek. Onze concerten hebben altijd een intieme sfeer waarbij genieten van mooie muziek voorop staat. Zowel in de zaal als op het podium.

 

Een actueel overzicht van onze concerten staat in de agenda en onze digitale nieuwsbrief.

 

Meer weten over de mogelijkheid om ons te boeken? Neem dan alsjeblieft contact met ons op.

masterclasses

Balkanlab is ontstaan vanuit een masterclass, maar inmiddels organiseren we zélf masterclasses, gericht op internationale volksmuziek. Onze 'maestro's' zijn altijd natives uit het betreffende land en virtuoze muzikanten.

De masterclasses organiseren we in eerste instantie voor onszelf, maar ze staan - op uitnodiging en tegen een redelijke vergoeding - ook open voor andere (volks)muzikanten die al echt vergevorderd zijn in hun muzikale ontwikkeling en de beheersing van hun instrument.


Heb jij als muzikant de behoefte en het niveau om aan deze masterclasses deel te nemen? Of weet jij van toonaangevende internationale volksmuzikanten die Nederland aandoen en eventueel een masterclass kunnen geven? Neem dan alsjeblieft contact met ons op.

 

De planning van aankomende workshops vind je in onze agenda.

Lees voor uitgebreide informatie onze digitale nieuwsbrief.

jam sessions

Zet een stel goede (wereld)muzikanten met hun instrument samen in een zaaltje en zie wat er gebeurt. Voor je het weet swingen de balkanklanken de de pan uit, wordt er geïmproviseerd, gedanst, gezongen, gegeten, gedronken, en zitten we in de kleine uurtjes...
Dat is de praktijk tijdens jam sessions. Zo nu en dan creërt BalkanLab daarvoor de gelegenheid. Bijvoorbeeld aansluitend aan een van onze concerten.

Ben je muzikant, check dan regelmatig onze agenda, want daar staan ook onze jam sessions in.

Of blijf op de hoogte via onze digitale nieuwsbrief.